NOROADERE YACHT – Remont kabine

Godina:

2023.

Klijent:

Vela Yacht, Šibenik

Tip projekta:   

Obrnuto 3D modeliranje i projektiranje interijera klasične kabine jahte.

O projektu

lazy z

Tijekom procesa remonta broda kabina jahte je u potpunosti rekonstruirana uključujući namještaj, zidove, pod, izolaciju itd. U tu svrhu provedeno je 3D skeniranje, obrnuto 3D modeliranje, optimizacija modela za CNC proizvodnju, kao što je popis gniježđenja i materijala, te radionička dokumentacija tim ViaKornel.

3D skenirani podatci korišteni su kao zamjena za sate i sate nepotrebnog ručnog snimanja prostora, a zatim je na temelju reverzibilnog inženjeringa izrađena kompletna CAD/CAM projektna i tehnička dokumentacija svakog pojedinog elementa.

Reverzibilnim inženjeringom izrađen je detaljan 3D model budućeg stanja kabine, uključujući sve konstrukcijske elemente koji su trebali biti proizvedeni sa specifičnim spojevima, utorima i izrezima predviđenim za brzu montažu. Za svaki pojedini element napravljen je popis gnijezda i materijala s opisom položaja i prikazom sklopa, a također su izrađeni svi potrebni predlošci za točno pozicioniranje zakrivljenih elemenata. Izrađene su 3D vizualizacije i animacije budućeg izgleda kabine kako bi se pojednostavio i ubrzao proces montaže i konačnog pozicioniranja elemenata.

U navedenom projektu surađujemo s poznatom tvrtkom; VELA Yacht, tvrtka specijalizirana za proizvodnju luksuznog namještaja i interijera brodova po mjeri.

Galerija

hrCroatian